Uusiin yrityslainoihin 3 kuukauden lyhennysvapaa maksuohjelman alkuun veloituksetta.

Vielä voit hakea verottajalta maksujärjestelyä ja arvonlisäveron palautusta

Olethan yrittäjänä tietoinen veroihin liittyvistä helpotuksista ja maksujärjestelyistä? Nyt kannattaa hyödyntää verottajan tarjoamat helpotukset. Ehdit vielä hakea maksujärjestelyä ja arvonlisäveron palautusta elokuun 2020 loppuun saakka.

Mikä on helpotettu maksujärjestely?

Maksujärjestelyn avulla verojen maksuun saa lisää aikaa, enintään 24 kuukautta päätöksen tekemisestä. Verohallinto ei ryhdy perintätoimenpiteisiin, jos sinulla on maksujärjestely voimassa.

Helpotettua maksujärjestelyä voi hakea veroihin elokuun loppuun saakka.

Myöskään käsittelyssä oleviin maksujärjestelypyyntöihin liittyviä veroja ei lähetetä ulosottoon eikä yrityksen verovelkaa julkaista protestilistalla. Maksujärjestelypyyntö ei kuitenkaan estä julkaisemista verovelkarekisterissä.

Maksujärjestelyn mukainen ensimmäinen maksuerä on nykyisen yhden kuukauden sijaan vasta kolmen kuukauden päästä maksujärjestelyn hyväksymisestä.

Maksujärjestelyssä olevien verojen viivästyskorko alenee väliaikaisen lakimuutoksen myötä 7 prosentista 2,5 prosenttiin.

Tiesitkö, että voit myös hakea arvonlisäveroja takaisin? Voit nyt OmaVerossa tai puhelimessa tehdä maksujärjestelypyynnön, jolla voit pyytää tammi-, helmi- ja maaliskuussa maksamiasi arvonlisäveroja takaisin. Pyyntö on tehtävä viimeistään 31.8.2020.

Katso lisätiedot ja ohjeet: https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/korona/verohallinto-tukee-yrityksi%C3%A4-koronatilanteessa/voit-hakea-yrityksellesi-maksuj%C3%A4rjestely%C3%A4-helpotetuin-ehdoin/