Uusiin yrityslainoihin 3 kuukauden lyhennysvapaa maksuohjelman alkuun veloituksetta.

Yrityslaina- ja laskurahoitusopas

Monen kasvavan ja kannattavankin yrityksen pullonkaulana on kassalikviditeetti ja projektien pitkittyminen voi aiheuttaa kassaongelmia. Kerromme yrityslainaoppaassa Kasvurahoitus -yrityslainan ja laskurahoituksen perusteet ja miten rahoitusta voi hakea verkkopalvelustamme.

yrityslaina- ja kasvurahoitusopas

Kasvurahoitus on yrityksen kasvun kumppani

Kasvurahoitus yhdistää rahoitusta tarvitsevat pk-yritykset ja markkinaehtoisen rahoituksen aina 250.000 euroon saakka. Tarjoamme vaivatonta, nopeaa ja kustannustehokasta rahoitusta yritysten kasvuun ja kassanhallintaan ja toimii kasvun alustana yrityksen koko elinkaaren ajan. Rahoitamme yrityksiä, joiden uskomme tuottavan kasvullaan hyvää kaikille.

Kasvurahoitus yrityslainapalvelu on selkeä ja helppokäyttöinen verkossa toimiva rahoituspalvelu rahoituksen hakemiseen, avointen rahoitusten seurantaan sekä maksuohjeiden löytämiseksi. Rahoituspalvelun kautta rahoituksen reaaliaikainen tilanne ja maksuerien seuranta sekä lisärahoituksen hankkiminen on nopeaa ja vaivatonta. Rahoitus voi olla yrityslaina, laskurahoitus tai näiden yhdistelmä. Asiakkaanamme pääset kirjautumaan palveluun pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

Yrityslainan korko määräytyy riskiarvion perusteella ja on kiinteä koko laina-ajalle. Korkoa maksetaan jäljellä olevalle lainasummalle kuukausittain. Yrityslainamme on annuiteettilaina eli asuntolainastakin tuttu samansuuruisin erin ("tasaerä") takaisinmaksettava lainatuote. Emme piilottele korkokuluja palkkioiksi tai kuukausimaksuiksi, vaan kutsumme korkoa koroksi. Koron osuus on selvästi esillä myös toimittamissamme kirjanpitokelpoisissa laskuissa. Lainalaskurimme kertoo selkeästi rahoituksen odotetun kuukausierän, johon on mahdollista vaikuttaa tarjoamalla lisävakuutta tai toisen henkilötakaajan.

Laskurahoituksessa myönnämme rahoitusta uutta tai vielä maksamatonta myyntilaskua vastaan. Palvelun tai tuotteen toimittanut yritys eli laskun kirjoittaja saa myyntisaamisensa kassaan välittömästi ja palvelun tai tuotteen ostaja maksaa laskun meille eräpäivänä. Tyypillinen hinta 30pv laskurahoitukselle on 2-3% ja tarvittaessa tarjoamme myös laskun muistutus- ja perintäpalvelut yhteistyöverkostomme kautta.

Löydät lisätietoa rahoituspalveluistamme täältä.

Miten Kasvurahoitusta haetaan?

Kasvurahoitus yrityslaina haetaan tekemällä hakemus verkkopalvelussamme osoitteessa https://online.kasvurahoitus.fi.

Hakemuksen teko on nopeaa ja vaivatonta. Uusi yrityslainahakemus viimeistellään aina pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

Lainatarjous ja lainasopimus on tarkasteltavana portaalista usein jo tunnin sisällä hakemuksesta. Palvelumme ilmoittaa sähköpostitse ja tekstiviestillä, kun lainatarjous on käsitelty ja sopimus on tarkasteltavissa yrityslainapalvelussa. Yrityksen edustajan hyväksymä lainatarjous maksetaan yrityksen tilille heti hyväksynnän jälkeen ja raha on yrityksen käytettävissä pankkien maksuliikenneaikatauluista riippuen joko välittömästi tai viimeistään seuraavaksi arkipäiväksi.

Milloin raha on yrityksen tilillä?

Kasvurahoituksen luottopäätös tehdään tyypillisesti saman päivän aikana kuin rahoitushakemus on tehty verkkopalvelussa. Kun asiakas on hyväksynyt rahoitustarjouksen, raha on yrityksen käytettävissä yleensä saman päivän aikana.

Yrityslainan vakuudet

Kasvurahoituksen yrityslainan vakuutena käytetään yrittäjän henkilökohtaista, omavelkaista takausta. Rahoituksen hakeminen on suoraviivaista eikä edellytä yrityksen tai yrittäjän itse asettamaa vakuutta, kuten yrityskiinnityksiä tai reaalivakuuksia.

Reaalivakuuksia käyttämällä erityisesti suurempien rahoitusten korkokustannukset on mahdollista neuvotella vakuudetonta luottoa alhaisemmaksi.

Mitä eroa on yrityslainalla ja joukkorahoituksella

Kasvurahoituksen yrityslaina maksetaan yrityksen tilille heti, kun yritys on hyväksynyt tekemämme lainatarjouksen verkkopalvelussamme. Kun joukkorahoituksessa hakemus ja rahoitustarve on yleensä julkinen ja hakemus voi olla yleisön arvioitavana ja keräämässä lainasijoituksia jopa kuukauden, Kasvurahoituksen tarjoama rahoitus on aina liikesalaisuuden piirissä oleva sopimusasia ja rahat ovat yrityksen käytettävissä heti sopimuksen synnyttyä. Luottamus ja yksityisyys ovatkin toimintamme kulmakiviä.

Kuka voi hakea yritysrahoitusta?

Front Kasvurahoitusta voi hakea Suomessa toimipaikkaansa pitävä yritys, jonka hakijalla tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeus. Edellytämme sekä yritykseltä että edustajalta vakituista osoitetta Suomessa, henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia sekä pankkitiliä Suomessa. Edustajan tulee antaa suostumus luottotietojen arviointiin sekä tietojen tarkastamiseen maksuvalmiuden ja luottotietojen tarkastamiseen käytettävissä olevista rekistereistä.

Edellytämme usein, että rahoitusta hakeva yritys on julkaissut ainakin yhden tilinpäätöksen verottajalle sekä tilinpäätös löytyy PRH:lta. Lisäksi pyydämme luottopäätöstä varten usein yrityksen välitilinpäätöksen kuluvalta vuodelta. Mikäli kysymys on uudesta tai aloittavasta yrityksestä, painotamme luottopäätöksessä yrityksen päättäjien tai omistajayrittäjän luottokelpoisuutta. Liitteiden sijaan yritys voi antaa valtuuden koneellisesti suoritettavaan kassavirta-analyysiin, joka perustuu yrityksen tasetilin tilitapahtumiin.

Yrityslainan kulut

Yrityslainan korko-% määräytyy riskiarvion perusteella ja on kiinteä koko laina-ajalle. Korkoa maksetaan kulloinkin jäljellä olevalle lainasummalle kuukausittain ja korko on osa enakkoon tiedossa olevaa kuukausierää. Parhaan luokituksen yhtiöille yritysrahoituksen nimelliskorkomme on alkaen 14%.

Yrityslaina maksetaan takaisin ennalta sovitun maksuaikataulun mukaisesti. Kuukausierä säilyy samansuuruisena koko maksuohjelman, ja erän suuruus on selvillä sopimuksen tekovaiheessa. Yrityslainassa ei ole erillistä avauspalkkiota tai tilinhoitomaksuja. Kuukausierä on ainoa lainan hoitamiseen liittyvä maksuerä.

Lainamuoto on asuntolainoistakin tuttu annuiteettilaina ("tasaerä"), jossa maksuerän sisältämä korko vähenee ja pääoman määrä suhteellisesti kasvaa maksuohjelman edetessä. Lainatarjouksien vertailussa tulee huomiota kiinnittää erityisesti kuukausimaksuihin, koron määräytymisperusteisiin ja toimituskuluiksi kutsuttuihin korkeisiinkin kuluihin. Pelkkä korko-% vertailu harvoin antaa riittävää kokonaiskuvaa lainan todellisista kustannuksista. Hyväksi havaittu tapa onkin verrata kaikkia lainasta maksettavia kuluja tietylle laina-ajalle eri toimijoiden välillä.

Mistä näen yrityslainan lyhennysten eräpäivät?

Eräpäivien tarkastelu ja maksuohjeet löytyvät henkilökohtaisesta verkkopalvelustamme, johon voit kirjautua tästä. Toimitamme kuukausieristä haluttaessa kirjanpitokelpoisen pdf-laskun aina kuluvan kuukauden alussa sähköpostitse. Lasku on mahdollista toimittaa myös yrityksen käyttämään kirjanpito-ohjelmaan sähköpostitse tai yritys voi valita asikasportaalista verkkolaskutuksen. Lähetämme verkkolaskut Invoicer -verkkolaskupalvelun avulla.

Laskussa on eroteltuna selkeästi pääoman lyhennys, korko sekä mahdolliset muut kulut yrityksen kirjanpitoa varten.

Miten Kasvurahoituksen tietoturvasta on huolehdittu?

Kasvurahoitus on rakennettu vastaamaan nykyaikaisiin tietoturvavaatimuksiin. Palvelun käyttö, sekä lainan hakeminen että yrityslainapalveluun kirjautuminen, edellyttää aina vahvaa tunnistamista. Tämä tapahtuu henkilöllisyyden varmentamisella joko pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

Lisätietoa asiakastietojen ja keskusteluiden säilyttämisestä ja turvallisuusperiaatteistamme on saatavilla seuraavissa dokumenteissa:

Mikäli et löydä kaikkia vastauksia tästä ohjeesta, vastaamme mielellämme kysymyksiin numerossa 09 6829 8003 arkisin 09:00 – 16:00 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@kasvurahoitus.fi.