Yritysrahoitusopas | Front Kasvurahoitus

Opas yritysrahoitukseen


Yrityslaina

Monen kasvavan ja kannattavankin yrityksen pullonkaulana on kassalikviditeetti ja projektien pitkittyminen voi aiheuttaa kassaongelmia. Kerromme tässä yrityslainaoppaassa Front Kasvurahoituksen yrityslainan ja yritysrahoituksen perusteet ja miten rahoitusta voi hakea verkkopalvelustamme.

Mikäli et löydä kaikkia vastauksia tästä ohjeesta, vastaamme mielellämme kysymyksiin numerossa 09 6829 8003 arkisin 09:00 – 16:00 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@kasvurahoitus.fi.

Yrityslainaopas

Yrityslainaopas

 

Miten yrityslainapalvelu toimii?

Front Kasvurahoitus yhdistää rahoitusta tarvitsevat pienet ja keskisuuret yritykset ja markkinaehtoisen rahoituksen aina 100 000 euroon saakka. Tarjoamme helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta rahoitusta yritysten kasvuun ja kassanhallintaan. 

Yrityslainapalvelumme on selkeä ja helppokäyttöinen verkkopalvelu rahoituksen hakemiseen. Asiakkaanamme saat tunnukset verkkopalveluumme, jota kautta rahoituksen reaaliaikainen tilanne ja maksuerien seuranta sekä lisärahoituksen hankkiminen on nopeaa ja vaivatonta. Front Kasvurahoituksessa luottopäätös tehdään tyypillisesti jo saman päivän aikana. Kun vaadittavat liitteet on toimitettu, raha on myönteisen luottopäätöksen jälkeen yrityksen käytettävissä usein saman päivän aikana.

Yrityslainan korko määräytyy riskiarvion perusteella ja on kiinteä koko laina-ajalle. Korkoa maksetaan jäljellä olevalle lainasummalle kuukausittain. Lainamme on annuiteettilaina eli samansuuruisin erin maksettava lainatuote.

Mitä vakuuksia yrityslainalle tarvitaan?

Front Kasvurahoituksen vakuutena käytetään yrittäjän omavelkaista takausta. Rahoituksen hakeminen on suoraviivaista eikä edellytä yrityksen tai yrittäjän itse asettamaa vakuutta, kuten yrityskiinnityksiä tai reaalivakuuksia. Usein kuitenkin reaalivakuuksia käyttämällä lainan korko on mahdollista neuvotella vakuudetonta luottoa alhaisemmaksi. 

Mitä eroa on yrityslainalla ja joukkorahoituksella

Front Kasvurahoitus yrityslaina maksetaan välittömästi rahoitusta tarvitsevan yrityksen tilille, heti hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen. Kun esimerkiksi joukkorahoituksessa hakemus ja rahoitustarve on julkinen ja hakemus voi olla yleisön arvioitavana jopa kuukauden, Front kasvurahoituksen kautta haettu rahoitus on aina meille liikesalaisuuden piirissä oleva sopimusasia ja rahoitamme kohteen tyypillisesti hakemusta seuraavana arkipäivänä. Luottamus ja yksityisyys on toimintamme kulmakiviä. 

Kasvurahoitus osana kokonaisuutta

Kasvurahoitus toimii tiiviissä yhteistyössä Front Financen kanssa. Yhteistyömme mahdollistaa kattavan ja tehokkaan rahoitusvaihtoehtojen tarjonnan kasvaville yritysasiakkaillemme toiminnan eri vaiheissa. Front Finance tarjoaa mm. kokoluokaltaan suurempia lainoja sekä tilaus- ja laskurahoituksen palveluita. Front Finance-konserni on suomalainen rahoitukseen keskittynyt toimija, jonka henkilöstöllä on pitkä kokemus rahoitusalalta ja erityisesti yritysrahoituksen kehittämisestä ja prosesseista. 

Kuka voi hakea yritysrahoitusta?

Front Kasvurahoitusta voi hakea Suomessa toimipaikkaansa pitävä yritys. Hakijan edustajalla tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeus. Edellytämme sekä yritykseltä että edustajalta vakituista osoitetta Suomessa, henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia sekä yritykseltä pankkitiliä Suomessa. Edustajan tulee antaa suostumus luottotietojen arviointiin sekä tietojen tarkastamiseen julkisista ja yleisesti saatavilla olevista rekistereistä.

Edellytämme, että rahoitusta hakeva yritys on julkaissut ainakin yhden tilinpäätöksen verottajalle sekä tilinpäätös löytyy PRH:lta. Lisäksi tapauskohtaisesti voimme tarvita luottopäätöstä varten yrityksen välitilinpäätöksen kuluvalta vuodelta.

Mitä yrityslaina maksaa?

Yrityslainan korko määräytyy riskiarvion perusteella ja on kiinteä koko laina-ajalle. Korkoa maksetaan jäljellä olevalle lainasummalle kuukausittain ja korko on osa enakkoon tiedossa olevaa kuukausierää. Parhaan luokituksen yhtiöille yritysrahoituksen nimelliskorkomme on alkaen 14%.

Asiakkaamme maksaa yrityslainan takaisin ennalta sovitun maksuaikataulun mukaisesti. Kuukausierä säilyy samansuuruisena koko maksuohjelman, ja sen suuruus on selvillä sopimuksen tekovaiheessa. Perimme yrityslainasta avauspalkkion, jonka suuruus määräytyy haettavan luoton määrän perusteella.

Lainamuoto on asuntolainoistakin tuttu annuiteettilaina ("tasaerä"), jossa maksuerän sisällä koron osuus vähenee ja pääoman lyhennyksen määrä suhteellisesti kasvaa maksuohjelman edetessä. Vertaillessasi lainatarjouksia eri toimijoilta, kiinnitä erityistä huomiota koronmaksuperusteisiin ja toimituskuluiksi naamioituihin korkeisiinkin korkoihin. Pelkkä korko-% vertailu harvoin antaa riittävää kokonaiskuvaa lainan todellisista kustannuksista. 

Mistä näen yrityslainan lyhennysten eräpäivät?

Eräpäivien tarkastelu ja maksuohjeet löytyvät henkilökohtaisesta verkkopalvelustamme, johon voit kirjautua tästä. Toimitamme kuukausieristä kirjanpitokelpoisen pdf-laskun aina seitsemän päivää ennen eräpäivää sähköpostitse. Lasku on mahdollista toimittaa myös yrityksen käyttämään kirjanpito-ohjelmaan.

Laskussa on eroteltuna selkeästi pääoman lyhennys, korko sekä mahdolliset muut kulut yrityksen kirjanpitoa varten.