Asiakaspalvelumme on auki heinäkuussa arkisin klo 10-14.

Kuinka voimme auttaa?

Kerro meille, mitä asiasi koskee! Esim. Haluan kuulla lisää rahoitustuotteistanne / laskutuksesta / lähettämästäni rahoitushakemuksesta.

Hyväksyn Kasvurahoituksen käyttöehdot. Annan suostumuksen tietojen noutamiseen ja käsittelyyn luottotietorekisteristä sekä muista saatavilla olevista tietolähteistä.

Ei

Asiakaspalvelumme on auki arkisin klo 9-16.

Kasvurahoitus rahoittaa Suomessa toimipaikkaansa pitäviä yrityksiä yritysmuodosta riippumatta. Lainaa voi siis saada niin pk- ja mikroyritykset kuin toiminimiyrittäjätkin. Yrityslainan hakijalla tulee olla nimenkirjoitusoikeus rahoitusta hakevaan yhtiöön sekä pankkitunnukset tai mobiilivarmenne henkilöllisyyden varmistamiseksi. Rahoitettavalla yrityksellä tulee olla tili suomalaisessa pankissa ja yrityksen omistajien tulee asua Suomessa.

Muita yrityslainan lainaehtoja ovat muun muassa seuraavat:

 • Yrityksen riskiluokituksen on oltava kunnossa
 • Yrityksen maksuhistorian tulee olla kunnossa
 • Yrityksen on pitänyt olla toiminnassa riittävän pitkään
 • Yrityksen tulee olla kaupparekisterissä
 • Vastuuhenkilöillä ei saa olla epäsuotuisia yritysyhteyksiä
 • Takaajan luottotiedot on oltava kunnossa
 • Yritystoiminnan tulee olla tarpeeksi suurta ja jatkuvaa
 • Lainan koon tulee olla sopiva suhteessa liiketoimintaan

Mikäli lainaehdot eivät täyty, voi laskurahoitus olla yrityksellesi sopiva rahoitusratkaisu. Sen avulla voit rahoittaa yritysten välisiä myyntilaskuja aina tarvittaessa vapauttaen rahaa tuottavampaan käyttöön.

Lopulta kuitenkin kokonaiskuva ratkaisee eli jos jokin kohta uupuu, voi olla, että toimintaa tulee hieman kasvattaa olemassa olevilla resursseilla tai aikaa tulee kulua hieman enemmän, jotta yritys voi todistaa kannattavuutensa.

Usein rahoitusasiantuntijamme soittavat yrittäjälle saadakseen kokonaisvaltaisen kuvan yrityksen sen hetkisestä tilasta. Nämä hetket kannattaa käyttää hyväksi, sillä ne ovat hyvä mahdollisuus kertoa lainapäätökseen positiivisesti vaikuttavista asioista, jotka eivät käy ilmi rahoittajan saatavilla olevista tiedoista. Esimerkiksi toinen takaaja voi olla lainapäätökseen positiivisesti vaikuttava asia.

Kasvurahoituksen vakuudeton yrityslaina on muodoltaan annuiteettilaina, jossa maksuerät ovat aina samansuuruiset. Maksuerä koostuu pääoman lyhennyksestä, korko-osuudesta ja kuukausittaisesta tilinhoitopalkkiosta. Koron osuus pienenee maksuohjelman edetessä.

Yrityslainan korko, lainasumma ja laina-aika yhdessä määrittelevät yrityslainan hinnan. Koron suuruus perustuu riskiarvioon, jossa tarkastellaan yrityksen maksuhistoriaa ja riskiluokitusta. Myös aloittava yritys voi nostaa yrityslainan, kun rahoituksen takaajan tilanne ja maksukyky sen mahdollistaa.

Käytä Kasvurahoituksen yrityslainalaskuria ja pyydä tarjous nähdäksesi tarkemmin lainan kokonaiskustannukset.

Voit maksaa yrityslainan avoimen lainapääoman kokonaisuudessaan ennenaikaisesti ilman lisäkuluja. Ilmoita meille 30 päivää ennen takaisinmaksua, ja toimitamme loppulaskun. Ennenaikainen maksu antaa mahdollisuuden säästää merkittävästi lainan kuluissa.

Yrityslainan vakuutena toimii yleensä omistajayrittäjän henkilökohtainen, omavelkainen takaus. Tarvittaessa voimme pyytää toista takaajaa tai kiinteää vakuutta. Rahoituksen kustannukset arvioidaan aina takauksen riittävyyden perusteella.

Meillä Kasvurahoituksella toiminimiyrittäjät voivat saada lainaa seuraavin ehdoin:

 • Yrityksen omistajien on asuttava Suomessa.
 • Toiminimiyrittäjällä tulee olla suomalainen pankkitili.
 • Toiminimen fyysinen osoite on oltava Suomessa.

Liikevaihtoon perustuvaa ehtoa meillä ei ole, joten myös pienemmän liikevaihdon omaavat toiminimet voivat hakea yrityslainaa meiltä. Lisäksi yrityksen toiminta-ajan pituudella ei ole merkitystä, toisin kuin monilla muilla lainantarjoajilla, jotka myöntävät vakuudetonta yrityslainaa.

Ota yhteyttä yrityslainatiimiimme numerossa 09 6829 8003 (arkisin klo 9:00-16:00) tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@kasvurahoitus.fi. Autamme mielellämme!

Yrityslaina tarjoaa ratkaisun yksittäisiin rahoitustarpeisiin, kuten laajentumiseen tai laitehankintoihin. Luottolimiitti puolestaan tarjoaa joustavan rahoituksen toistuviin rahoitustarpeisiin, kuten tilausten täyttämiseen, varaston ylläpitoon ja asiakasprojektien rahoitukseen.

Yrityslainan takaisinmaksusuunnitelma on yleensä ennalta määritelty, ja lainan lyhennykset on suoritettava sovitun aikataulun mukaisesti. Sen sijaan luottolimiitissä ei ole erillistä takaisinmaksuaikataulua. Yritys voi maksaa takaisin limiittiä sen mukaan, miten kassavaroja kertyy ja yrityksen taloudellinen tilanne sen sallii. Kun limiittiä lyhennetään, se on uudelleen yrityksen käytettävissä, mikä tarjoaa joustavuutta ja mahdollisuuden vastata nopeasti muuttuviin rahoitustarpeisiin.

Huomioithan, että voit avata luottolimiitin yrityksellesi täysin maksutta ja olla maksamatta siitä mitään, mikäli tarve ei koskaan realisoidu. Jos tuotannon kannalta elintärkeä laite kuitenkin hajoaa tai äkilliset menot yllättävät, voit vain nostaa tarvittavan summan tilillesi yhden napin painalluksella, ilman erillisiä yhteydenottoja.

Luottolimiitin avaaminen on täysin maksutonta. Kun limiittiä käytetään, sen hinta muodostuu nostopalkkiosta, kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta ja avoimesta pääomasta perittävästä kuukausikorosta. Korkoa maksetaan vain avoimesta lainapääomasta.

Laskurista voit tarkistaa kuukausittaisen korkoerän suuruuden, kun limiitti on käytössäsi täysimääräisesti.

Ota yhteyttä Kasvurahoituksen asiakaspalveluun ja kerro haluamasi korotussumma. Asiakaspalvelumme pyytää tarvittaessa lisätietoja ja tekee korotuksen mahdollisimman pian.

Mikäli asiakkaan kuukausierät ovat myöhässä, lähetetään asiakkaalle maksuhuomautuksia sekä tavoitellaan puhelimitse maksusuoritukseen liittyen. Mikäli emme vastaanota suoritusta noin 30 päivän kuluessa maksukalenterin mukaisesta eräpäivästä siirrämme lainapääoman kokonaisuudessaan perintäyhteistyökumppanimme hoidettavaksi. Perinnän yhteydessä perintäyhteistyökumppanimme pyrkivät tarjoamaan yrityksellenne tilanteeseen sopivan maksusuunnitelman, jonka myötä rahoitusta voidaan maksaa takaisin perintäyhtiön kautta. Tarjoamme asiakkaillemme kolme maksutonta lyhennysvapaata kuukautta vuodessa, jotta asiakas voi välttyä maksuviiveiltä hankalan tilanteen osuessa kohdalle.

Asiakkaalle myönnetyn rahoituksen hinnoittelu ei muutu kiinteästi viiveistä johtuen, mutta muistutuskulujen myötä rahoituksen kokonaiskustannukset voivat nousta.

Mikäli asiakasyhtiön lainapääoma eräännytetään perintäyhteistyökumppanin hoidettavaksi, ei Kasvurahoitus aktiivisen perinnän aikana myönnä lisärahoitusta kyseiselle yhtiölle. Kun rahoitus on maksettu kokonaisuudessaan takaisin perintäyhtiön kautta, ja yhtiön taloudellinen tilanne on hyvä, voidaan lisärahoitusta myöntää myöhemmässä vaiheessa.

Laskurahoitus on rahoitusmuoto, jonka avulla yrityksen ei tarvitse odottaa asiakkaiden maksuja laskujen eräpäiviin saakka, vaan saa rahat heti tililleen. Yritys lähettää rahoitettavan laskun rahoitusyhtiölle, joka puolestaan maksaa rahoituksen yritykselle ja perii summan loppuasiakkaalta. Näin yritys saa rahat heti, mutta asiakas voi maksaa laskun sovitun maksuajan mukaan. Samasta palvelusta käytetään Suomessa monia nimityksiä. Factoring, myyntisaatavarahoitus ja laskusaatavarahoitus tarkoittavat samaa asiaa.

Laskurahoitus on suunniteltu yrityksille, jotka hyötyvät siitä, että saavat rahat laskuistaan välittömästi käyttöönsä ilman, että he joutuvat odottamaan asiakkaiden maksuja eräpäiviin saakka. Palvelu sopii erityisen hyvin yrityksille, joilla laskutettavat summat ovat suuria ja maksuajat pitkiä. Laskurahoitusta voivat käyttää kaiken kokoiset yritykset ja toiminimet. Ainoa edellytys on, että yrityksellä on yrityslaskutusta.

Laskurahoituksella voi rahoittaa yrityksen palveluiden tai tuotteiden myynnistä kirjoitettuja riidattomia yritysasiakkaille osoitettuja myyntilaskuja. Voit rahoittaa kaikki yrityksesi myyntilaskut, vain osan niistä tai yksittäisiä laskuja aina, kun haluat vapauttaa myyntisaamisissa olevia pääomia käyttöösi.

Laskurahoituksessa yritys saa heti kassaan laskun arvonlisäverollisen loppusumman rahoitusprovisiollamme ja tilinhoitomaksulla vähennettynä. Provisio määräytyy laskun maksuajan pituuden mukaan sekä riskiperusteisesti. Laskun eräpäivän ollessa 14–90 päivän päästä tyypillinen provisiomme laskulle on 0,75 %-8%. Lue lisää yläpuolelta löytyvästä hinnastostamme. Tarkan hinnan saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Laskurahoitus ja factoring ovat molemmat yrityksen rahoitusmuotoja, joissa hyödynnetään yrityksen saamia maksuja rahoituksen lähteenä. Näiden kahden ero on, että factoring-rahoituksessa yleensä kaikki myyntisaatavat rahoitetaan, käyttäen taseessa olevia myyntisaatavia vakuutena rahoituksen yhteydessä. Kasvurahoituksen laskurahoitus eroaa perinteisestä factoring-rahoituksesta siten, että voit vapaasti valita, mitkä laskut haluat rahoittaa – palvelun kautta ei tarvitse rahoittaa kaikkia laskuja.

Jos saat maksun rahoitetusta laskusta suoraan asiakkaalta, ilmoita meille välittömästi. Näin voimme välttää tarpeettomat maksumuistutukset.

Koska laskuja ei osteta, vaan ne rahoitetaan, on luottotappioriski lopulta yritykselläsi. Haemme kuitenkin maksajille aina luottovakuutuksen, joka kattaa tilanteet, joissa maksajayritys ajautuu maksukyvyttömyyteen. Vakuutus on 90 % laskun summasta, mikä tarkoittaa, että asiakkaasi ajautuessa maksukyvyttömyyteen, vakuutus korvaa 90 % laskun summasta. Loppuosuus jää yrityksesi maksettavaksi.

Ensimmäisen rahoitettavan laskun yhteydessä yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu edustaja allekirjoittaa sähköisesti laskurahoitussopimuksen, jonka jälkeen laskurahoituspalvelu on yrityksen käytössä. Kun sopimus on voimassa, yritys voi lähettää haluamansa laskun tai laskut rahoitettavaksi joko sähköpostilla, Kasvurahoituksen verkkopalvelusta tai verkkolaskuna. Vastaanotettuamme rahoitettavan laskun rahoitamme sen yrityksellesi rahoitusasteen mukaisesti ja siirrämme loppuosuuden, kun asiakkaasi maksaa laskun Kasvurahoitukselle.

Laskurahoituspalvelun avaaminen on maksutonta, eikä velvoita yritystä rahoittamaan laskuja kauttamme.