Kuinka voimme auttaa?

Kerro meille, mitä asiasi koskee! Esim. Haluan kuulla lisää rahoitustuotteistanne / laskutuksesta / lähettämästäni rahoitushakemuksesta.

Hyväksyn Kasvurahoituksen käyttöehdot. Annan suostumuksen tietojen noutamiseen ja käsittelyyn luottotietorekisteristä sekä muista saatavilla olevista tietolähteistä.

Ei

Asiakaspalvelumme on auki arkisin klo 9-16.

Kasvurahoitus rahoittaa Suomessa toimipaikkaansa pitäviä yrityksiä yritysmuodosta riippumatta. Lainaa voi siis saada niin pk- ja mikroyritykset kuin toiminimiyrittäjätkin. Yrityslainan hakijalla tulee olla nimenkirjoitusoikeus rahoitusta hakevaan yhtiöön sekä pankkitunnukset tai mobiilivarmenne henkilöllisyyden varmistamiseksi. Rahoitettavalla yrityksellä tulee olla tili suomalaisessa pankissa ja yrityksen omistajien tulee asua Suomessa.

Muita yrityslainan lainaehtoja ovat muun muassa seuraavat:

  • Yrityksen riskiluokituksen on oltava kunnossa
  • Yrityksen maksuhistorian tulee olla kunnossa
  • Yrityksen on pitänyt olla toiminnassa riittävän pitkään
  • Yrityksen tulee olla kaupparekisterissä
  • Vastuuhenkilöillä ei saa olla epäsuotuisia yritysyhteyksiä
  • Takaajan luottotiedot on oltava kunnossa
  • Yritystoiminnan tulee olla tarpeeksi suurta ja jatkuvaa
  • Lainan koon tulee olla sopiva suhteessa liiketoimintaan

Mikäli lainaehdot eivät täyty, voi laskurahoitus olla yrityksellesi sopiva rahoitusratkaisu. Sen avulla voit rahoittaa yritysten välisiä myyntilaskuja aina tarvittaessa vapauttaen rahaa tuottavampaan käyttöön.

Lopulta kuitenkin kokonaiskuva ratkaisee eli jos jokin kohta uupuu, voi olla, että toimintaa tulee hieman kasvattaa olemassa olevilla resursseilla tai aikaa tulee kulua hieman enemmän, jotta yritys voi todistaa kannattavuutensa.

Usein rahoitusasiantuntijamme soittavat yrittäjälle saadakseen kokonaisvaltaisen kuvan yrityksen sen hetkisestä tilasta. Nämä hetket kannattaa käyttää hyväksi, sillä ne ovat hyvä mahdollisuus kertoa lainapäätökseen positiivisesti vaikuttavista asioista, jotka eivät käy ilmi rahoittajan saatavilla olevista tiedoista. Esimerkiksi toinen takaaja voi olla lainapäätökseen positiivisesti vaikuttava asia.

Kasvurahoituksen vakuudeton yrityslaina on muodoltaan annuiteettilaina, jossa maksuerät ovat aina samansuuruiset. Maksuerä koostuu pääoman lyhennyksestä, korko-osuudesta ja kuukausittaisesta tilinhoitopalkkiosta. Koron osuus pienenee maksuohjelman edetessä.

Ota yhteyttä yrityslainatiimiimme numerossa 09 6829 8003 (arkisin klo 9:00-16:00) tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@kasvurahoitus.fi. Autamme mielellämme!

Yrityslainan korko, lainasumma ja laina-aika yhdessä määrittelevät yrityslainan hinnan. Koron suuruus perustuu riskiarvioon, jossa tarkastellaan yrityksen maksuhistoriaa ja riskiluokitusta. Myös aloittava yritys voi nostaa yrityslainan, kun rahoituksen takaajan tilanne ja maksukyky sen mahdollistaa.

Käytä Kasvurahoituksen yrityslainalaskuria nähdäksesi tarkemmin lainan kokonaiskustannukset.

Voit maksaa yrityslainan avoimen lainapääoman kokonaisuudessaan ennenaikaisesti ilman lisäkuluja. Ilmoita meille 30 päivää ennen takaisinmaksua, ja toimitamme loppulaskun. Ennenaikainen maksu antaa mahdollisuuden säästää merkittävästi lainan kuluissa.

Yrityslainan vakuutena toimii yleensä omistajayrittäjän henkilökohtainen, omavelkainen takaus. Tarvittaessa voimme pyytää toista takaajaa tai kiinteää vakuutta. Rahoituksen kustannukset arvioidaan aina takauksen riittävyyden perusteella.

Luottolimiitti on joustava lainasopimus toistuvaan lainatarpeeseen, josta voi tehdä nostoja limiittisopimuksen ylärajaan saakka. Limiittimuotoisen luoton takaisinmaksulle ei ole erillistä aikatalua vaan luottoa voi lyhentää yrityksen kassatilanteen niin salliessa. Lyhennyksen myötä limiittiä palautuu uudelleen nostettavaksi. Luottolimiitti soveltuu erityisen hyvin yrityksen toistuviin rahoitustarpeisiin, kuten tilausten, varaston ja asiakasprojektien rahoitukseen.

Luottolimiitissä yritys maksaa korkoa vain avoimesta lainapääomasta. Kasvurahoituksen luottolimiitissä ei ole avaus- tai kuukausimaksuja, joten luottolimiitti on suositeltavaa avata valmiiksi odottamaan mahdollista rahoitustarvetta.

Mikäli asiakkaan kuukausierät ovat myöhässä, lähetetään asiakkaalle maksuhuomautuksia sekä tavoitellaan puhelimitse maksusuoritukseen liittyen. Mikäli emme vastaanota suoritusta noin 30 päivän kuluessa maksukalenterin mukaisesta eräpäivästä siirrämme lainapääoman kokonaisuudessaan perintäyhteistyökumppanimme hoidettavaksi. Perinnän yhteydessä perintäyhteistyökumppanimme pyrkivät tarjoamaan yrityksellenne tilanteeseen sopivan maksusuunnitelman, jonka myötä rahoitusta voidaan maksaa takaisin perintäyhtiön kautta. Tarjoamme asiakkaillemme kolme maksutonta lyhennysvapaata kuukautta vuodessa, jotta asiakas voi välttyä maksuviiveiltä hankalan tilanteen osuessa kohdalle.

Asiakkaalle myönnetyn rahoituksen hinnoittelu ei muutu kiinteästi viiveistä johtuen, mutta muistutuskulujen myötä rahoituksen kokonaiskustannukset voivat nousta.

Mikäli asiakasyhtiön lainapääoma eräännytetään perintäyhteistyökumppanin hoidettavaksi, ei Kasvurahoitus aktiivisen perinnän aikana myönnä lisärahoitusta kyseiselle yhtiölle. Kun rahoitus on maksettu kokonaisuudessaan takaisin perintäyhtiön kautta, ja yhtiön taloudellinen tilanne on hyvä, voidaan lisärahoitusta myöntää myöhemmässä vaiheessa.

Laskurahoitus on tarkoitettu suomalaisille pk-yrityksille, jotka haluavat rahat laskuista yrityksen käytettäväksi heti ilman, että he joutuvat odottamaan asiakkaiden maksuja eräpäiviin saakka. Laskurahoitus sopii hyvin pienille yrityksille, jotka jäävät valitettavan usein isojen yritysten jalkoihin maksuajoista neuvotellessaan sekä yrityksille, joilla laskutettavat summat ovat suuria ja maksuajat pitkiä.

Laskurahoituksella voi rahoittaa yrityksen palveluiden tai tuotteiden myynnistä kirjoitettuja riidattomia yritysasiakkaille osoitettuja myyntilaskuja. Voit rahoittaa kaikki yrityksesi myyntilaskut, vain osan niistä tai yksittäisiä laskuja aina, kun haluat vapauttaa myyntisaamisissa olevia pääomia käyttöösi.

Ensimmäisen rahoitettavan laskun yhteydessä yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu edustaja allekirjoittaa sähköisesti laskurahoitussopimuksen, jonka jälkeen laskurahoituspalvelu on yrityksen käytössä. Kun sopimus on voimassa, yritys lähettää haluamansa laskun tai laskut Kasvurahoituksen laskurahoitustiimille joko sähköpostilla, Kasvurahoituksen verkkopalvelusta tai verkkolaskuna laskurahoitustiimilllemme ja tekee päätöksen, hyväksyykö laskusta tehdyn tarjouksen vai ei. Laskurahoituspalvelun avaaminen on maksutonta, eikä velvoita yritystä rahoittamaan laskuja kauttamme.

Laskurahoituksessa yritys saa heti kassaan myyntilaskusta arvonlisäverollisen loppusumman rahoitusprovisiollamme vähennettynä. Provisio määräytyy laskun maksuajan pituuden mukaan sekä riskiperusteisesti. Laskun eräpäivän ollessa 14–90 päivän päästä tyypillinen provisiomme laskulle on 1,5 %-5 %. Lue lisää yläpuolelta löytyvästä hinnastostamme.