Uusiin yrityslainoihin 3 kuukauden lyhennysvapaa maksuohjelman alkuun veloituksetta. Tutustu myös uuteen Kasvurahoituksen luottolimiittiin!

Laskurahoitus

Laskurahoitus on yrityksen käyttöpääoman rahoitusmuoto, jossa yritys nostaa rahoitusta avoimia myyntisaatavia vastaan. Laskurahoituksella yritys kotiuttaa myyntisaamiset kassaan heti eikä yrityksen tarvitse odottaa asiakassuoritusta myyntilaskun eräpäivään saakka. Yrityksen rahoitusasema paranee ja kassan kiertonopeus kasvaa.

laskurahoitus factoring

Laskurahoitus muuttaa yrityksen myyntilaskut rahaksi

Kasvurahoituksen laskurahoitus on vaivaton tapa muuttaa yrityksen myyntisaatavat rahaksi jopa saman päivän aikana. Laskurahoitusta eli myyntisaatavien rahoitusta kutsutaan myös factoring rahoituksesi. Palvelua käyttämällä yritys saa myyntisaataviin sitoutuneet pääomat eli omat saatavansa heti käyttöön eikä yrityksen tarvitse odottaa asiakkaan suoritusta eräpäivään saakka. Kasvurahoituksen laskurahoitus eroaa perinteisestä pankin factoring rahoituksesta siten, että yritys voi itse valita haluamansa laskut rahoitettavaksi.

Kun yritys päättää rahoittaa laskun kauttamme, maksamme rahoituksen yritykselle heti ja lähetämme asiakasyritykselle laskun

  • jossa maksutilinä on Kasvurahoituksen asiakastili lisättynä siirtolausekeella
  • jonka ulkoasu kunnioittaa alkuperäistä, rahoitettavaa laskua ja yrityksen identiteettiä
  • jonka eräpäivä ja maksuehdot ovat alkuperäisen laskun mukaiset

Laskurahoituksen hinnoittelu on läpinäkyvää. Veloitamme rahoituksesta vain laskukohtaisen provision, jonka suuruus riippuu rahoituksen pituudesta eli laskun eräpäivästä. Kasvurahoituksen laskurahoitus ei sisällä ylimääräisiä avaus- tai sopimusmaksuja. Rahoitamme laskun arvonlisävelvollisesta määrästä 100%. Laskurahoituksen hinnaston löydät täältä.

Rahoitustarjouksen pyytäminen laskuille onnistuu parhaiten nopeasti lähettämällä laskun tiedot osoitteeseen laskurahoitus@kasvurahoitus.fi ja teemme rahoitustarjouksen viipymättä. Koska laskurahoitus on riippuvainen myyntilaskutuksesta, suosittelemme täydentäväksi rahoitukseksi Kasvurahoituksen luottolimiittiä tai suoraviivaista yrityslainaa. Tehokas kassanhallinta on mahdollista yhdistelemällä eri rahoitusratkaisuja.

Usein kysytyt kysymykset

Laskurahoitusta voi nostaa Suomessa toimiva yritys, joka on laskuttamassa suomalaista asiakasta. Laskurahoituksen hakijalla tulee olla nimenkirjoitusoikeus rahoitusta hakevaan yhtiöön ja rahoitettavalla yrityksellä tulee olla tili suomalaisessa pankissa.

Laskurahoituksella yritys hakea rahoitusta yrityksen palveluiden tai tuotteiden myynnistä kirjoitettuja kiistattomia myyntilaskuja vasten, joiden eräpäivä on 7-90 päivän päässä ja jonka maksajana on Suomessa toimiva yritys, yhteisö tai yksityishenkilö.

Ensimmäisen rahoitettavan laskun yhteydessä yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu edustaja allekirjoittaa sähköisesti laskurahoitussopimuksen, jonka jälkeen laskurahoituspalvelu on yrityksen käytössä. Kun sopimus on voimassa, yritys lähettää haluamansa laskun tai laskut Kasvurahoituksen laskurahoitustiimille joko sähköpostilla tai verkkopalvelusta ja tekee päätöksen, hyväksyykö laskusta tehdyn tarjouksen vai ei. Laskurahoituspalvelun avaaminen on maksutonta, eikä velvoita yritysta rahoittamaan laskuja kauttamme.

Laskurahoituksessa yritys saa heti kassaan myyntilaskusta arvonlisäverollisen loppusumman rahoitusprovisiollamme vähennettynä. Provisio määräytyy laskun maksujan pituuden mukaan ja riskiperusteisesti. Laskun eräpäivän ollessa 14-90 päivän päässä tyypillinen provisiomme laskulle on 1,5%-5%.

Laskurahoitusta käyttämällä yritys kotiuttaa myyntisaamiset välittömästi kassaan eikä yrityksen tarvitse odottaa suoritusta laskujen eräpäivään asti. Yrityksen rahoitusasema paranee ja kassan kiertonopeus kasvaa. Laskurahoitus on soveltuva rahoitusmuoto, kun yrityksellä on kassaa tuottaa laskutettavia tuotteita ja palveluita mutta haluaa vapauttaa niissä kiinni olevan pääoman yrityksen kannalta tehokkaampaan käyttöön. Kun yritys hakee rahoitusta tuotteen valmistamiseen tai palvelun tuottamiseen jo ennen laskutusvaihetta, soveltuva rahoitusratkaisu on limiittiluotto tai yrityslaina.

Laskurahoituksessa yritys voi itse valita laskut, joista haluaa rahat nopeasti. Perinteinen pankkien tarjoama factoring-rahoitus kattaa usein yrityksen koko myyntilaskukannan.

Kasvurahoituksen rahoitustiimi tekee rahoitustarjouksen ja auttaa laskurahoitusratkaisun käyttöönotossa. Tavoitat meidät numerosta 09 6829 8003 ja sähköpostitse laskurahoitus@kasvurahoitus.fi

Rahoita yrityksesi lasku tästä

Lataa PDF lasku, jotta voimme tehdä rahoitustarjouksen. Vaihtoehtoisesti voit toimittaa rahoitettavan laskun meille e-laskuna, käytämällä laskun osoitteena 003723214677001 (operaattorikoodi 003721291126).

Käsittelemme toimitetun laskun arkisin vuorokauden sisällä laskun toimituksesta. Olemme teihin yhteydessä, mikäli tarvitsemme lisätietoja laskuun liittyen. Mikäli teillä herää tarkempia kysymyksiä palvelustamme, tavoitatte meidät nopeiten puhelimitse numerosta 09 6829 8003.

Haluatko lisätietoja laskurahoituksesta?

Ota yhteyttä laskurahoitustiimiimme ja palaamme asiaan viipymättä!

Ota yhteyttä