Uusiin yrityslainoihin 3 kuukauden lyhennysvapaa maksuohjelman alkuun veloituksetta.

Kasvua liiketoimintaan haetaan pankkien ulkopuolisesta rahoituksesta

Pankkien ulkopuolinen rahoitus kiinnostaa yrittäjiä yhä enemmän. Rahoituksen saaminen pankista on yhä epävarmempaa ja verkosta haettavat yrityslainat tarjoavat yrittäjälle ajansäästöä ja vaivattomuutta.

Yrityslainat siirtyvät pois pankkien konttoreista

Muiden kuin pankkien myöntämien yrityslainojen ja muun yritysrahoituksen markkina on Suomessa vielä nuori. Alalle on kuitenkin viime vuosina tullut useita palveluntarjoajia ja uudenlaisia rahoitusvaihtoehtoja.

Merkittävänä ajurina on toiminut pankkien sääntelyn ja toimintatapojen muutos, mikä ohjeistaa pankkeja karttamaan riskejä. Tämä on johtanut siihen, että uusien, pienten ja haastavaan tilanteeseen joutuneiden yritysten, on yhä vaikeampaa saada pankeista yrityslainaa. Mikäli yritys haluaa kasvattaa toimintaansa ja tehdä investointeja, rahoitusta tarvitaan tällöin muualta.

Front Kasvurahoitus tukemassa yritysten kasvua

Front Kasvurahoitus on pankin ulkopuolinen toimija, joka rahoittaa pienten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa. He myöntävät rahoitusta myös sellaisille yrityksille, jotka eivät syystä tai toisesta pankista lainaa saa.

"Useat yritykset tarvitsevat jossain vaiheessa toimintaansa rahoitusta liiketoiminnan kehittämiseen - eikä se ole lainkaan negatiivinen asia, päinvastoin. Pankkien vaatimukset reaalivakuuksista voivat kuitenkin olla pienyrittäjille hankalia, tai jopa mahdottomia. Myös lainaprosessin nopeus, helppous ja löyhemmät lainanmyöntökriteerit ovat syitä, miksi meidän puoleemme käännytään." kertoo Front Kasvurahoituksen rahoituspäällikkö Joni Nousiainen.

Vaikka yritys rahoittaa myös tilapäisissä maksuvaikeuksissa olevia yrityksiä, Front Kasvurahoitus tekee aina kattavan riskianalyysin jokaisen yrityslainahakemuksen kohdalla.

"Maksuhäiriömerkintöjä toimijalla ei tietenkään saa olla", lisää Nousiainen.

"Kun tarjolla on nopeampi vaihtoehto, olisihan se hullua olla sitä kilpailuttamatta"

Osa yrittäjistä on jo löytänyt verkossa toimivat yritysrahoituksen myöntäjät.

"Pankkien kanssa sopivan ajan löytäminen, pankkiin reissaaminen, lainaneuvottelu ja kaikkien paperien läpikäynti syö nopeasti suuren osan työpäivästä. Kun tarjolla on nopeampi vaihtoehto, olisihan se hullua olla sitä kilpailuttamatta.", kommentoi omaa yritystoimintaa muutaman vuoden pyörittänyt Matias.

Netistä löytyy useita eri yrityslainojen tarjoajia, joiden kilpailutus kannattaa, kun tarve yritysrahoitukselle herää. Esimerkiksi Front Kasvurahoitukselta tarjouksen voi pyytää muutamassa minuutissa netissä, eikä tarjouksen pyytäminen sido mihinkään.