Uusiin yrityslainoihin 3 kuukauden lyhennysvapaa maksuohjelman alkuun veloituksetta.

Yritys selvisi yllättävistä kriiseistä – nyt sen tuotteita myydään Kiinan suurimmassa verkkokaupassa

Koronan tuomat haasteet ja Venäjän tilanne pakottivat lisäravinteita ja välipaloja valmistavan yrityksen sopeuttamaan toimintojaan, mutta periksi ei annettu.

Puls Nutrition kehittää, myy ja markkinoi urheiluravinteita ja funktionaalisia välipaloja. Yritys on perustettu vuonna 2014. Toimintaa on alusta lähtien ohjannut halu menestyä kansainvälisillä markkinoilla. Puls Nutritionin emoyhtiö sijaitsee Suomessa, tytäryhtiöt Virossa ja Venäjällä ja vientiä tehdään jo yli kymmeneen maahan.

Suomessa tuotteita myydään suurissa Prismoissa ja muissa suuremmissa vähittäiskaupoissa ja Venäjällä yli 2000 myyntipisteessä. Niitä myydään myös Kiinan suurimmassa verkkokaupassa.

Suomalaisella yhtiöllä on useita etuja, joita suomalaisuuteen liitetään, kuten laatu ja luottamus. Nämä edut ovat auttaneet myös Puls Nutritionia selviytymään haasteista. Yritys hakee vahvaa kansainvälistä kasvua ja keskittyy kasvaviin kehittyviin markkinoihin, joilla kilpailutilanne antaa mahdollisuuden liiketoiminnan kasvattamiselle.

puls nutrition 2

Toiminnan alkumetreillä kaikki ei mennyt kuitenkaan, kuten oli suunniteltu.

Saimme alussa kerättyä hyvin yksityisiä sijoituksia, koska meillä oli selkeä ja hyvä suunnitelma maailman valloitukseen. Rahoitukseen yhdistettiin pankkilaina ja saimme tukea hyvin myös Business Finlandilta, kertoo Puls Nutrition Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Uusi-Hakala.

Lupaavan alun jälkeen tapahtui pahin mahdollinen. Kaksi ulkoista kriisiä aiheuttivat yritykselle akuutin kassakriisin. Venäjän talouskriisi ja koronapandemia pakottivat yrityksen sopeuttamaan toimintojaan merkittävästi. Yritys tarvitsi kipeästi rahoitusta selvitäkseen, mutta kaikki rahoittajat eivät olleet valmiita jatkamaan yhteistyötä.

-Kassakriisin myötä jouduimme hakemaan lisäpääomia uusilta ja nykyisiltä sijoittajilta. Pankin kanssa keskustelut vaikeutuivat merkittävästi, koska toiminta kriisivaiheissa ei ollut kannattavaa ja yrityksen oma pääoma ei ollut riittävällä tasolla.

Vaihtoehto pankin yritysrahoitukselle

Kasvurahoituksen yrityslaina osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi pankin tarjoamalle yritysrahoitukselle.

Kasvurahoitus auttoi tiukassa tilanteessa eikä ylimääräistä byrokratiaa tai reaalivakuuksia tarvittu. Onneksi sijoittajat ovat myös luottaneet sen verran, että tarvittava pääoma löytyi selviytymiseen ja toiminnan jatkamiseen, Uusi-Hakala pohtii.

Myös Business Finland saa kehuja.

Business Finland on uskonut mahdollisuuksiimme ja tavoitteisiimme kansainvälistyä. Lisäksi olemme saaneet rahoittajaksi Kasvurahoituksen, joka kykenee rahoittamaan kasvavia ja kansainvälistyviä yrityksiä hieman suuremmalla rahoitusriskillä verrattuna perinteisiin pankkeihin.

Helposti ja nopeasti järjestyvä yrityslaina vapauttaa parhaimmassa tapauksessa yrittäjän resursseja kasvun ja myynnin tekemiseen. Siksi yrityksen kannattaa miettiä muitakin vaihtoehtoja kuin perinteistä pankkirahoitusta.

Ulkopuolisella rahoituksella uuteen kasvuun

Nyt yrityksellä on edessä rahoituksen osalta uudet haasteet, kun rahaa ei tarvita enää selviytymiseen vaan kasvuun. Urheiluravinteiden ja funktionaalisten välipalojen myynti on muutaman vaikeamman vuoden jälkeen 100 prosentin kasvussa, ja yrityksen suurin haaste tällä hetkellä on saada ostettua riittävästi tuotteita varastoon.

Tarkoitus on luoda vahva markkina-asema ennen urheiluravinnekategorian isoa kasvuloikkaa, jolloin pääsemme toimimaan kategorian veturina ja kasvamaan koko kategorian mukana, kertoo Uusi-Hakala.

Puls Nutritionin rahoituskumppani Kasvurahoitus auttaa suomalaisia yhtiöitä kasvamaan ja selviytymään akuuteista kassakriiseistä. Se tarjoaa yrityslainaa ilman ylimääräistä byrokratiaa. Kasvurahoituksen kilpailukykyinen vaihtoehto pankkirahoitukselle onkin ollut suosittua, sillä rahoitus hoituu kätevästi netissä ja ilman vakuuksia tai tapaamisia.

Hae yrityslainaa yritykselle hakulomakkeella tästä.