Uusiin yrityslainoihin 3 kuukauden lyhennysvapaa maksuohjelman alkuun veloituksetta.

Ulkomaankauppa ja kova kasvu edellyttivät ulkopuolisen rahoittajan tukea

Inflaatiosta ja nousevista hinnoista huolimatta raskaan kaluston välityksen parissa riittää edelleen vilskettä, etenkin Jyväskylän lähistöllä toimivalla Kenttäsepät Oy:llä.

Kenttäsepät Oy on vuonna 2020 perustettu, kaksi työntekijää työllistävä kansainvälisesti toimiva yritys, joka välittää kaivinkoneita, kuljetuskoneistoa ja lisälaitteita. Lisäksi he myyvät uusia lisälaitteita.

Ulkomaankauppa aiheuttaa haasteita yrityksen kassaan

Vaikka Kenttäsepät Oy:n perustaja Joona Tolvanen on yrittäjähenkinen alan rautainen ammattilainen yli 20 vuoden kokemuksella ja uskoo vahvasti omaan tekemiseensä, tarvitaan menestyvän ja kasvavan yritystoiminnan kehittämiseksi joskus muutakin.

Raskaaseen kalustoon liittyvä liiketoiminta vaatii paljon pääomaa ja aina omat rahkeet ja senhetkinen kassa ei mahdollista suurten koneiden ostoa, vaikkakin myynnistä kilahtelee rahaa tilille säännöllisesti.

Etenkin ulkomaankauppa on kassan kannalta hieman haasteellinen. Kone ostetaan yritykselle arvolisäerollisena, mutta myydään ulkomaille verottomana. Yrittäjän näkökulmasta vero on verottajalla panttina muutaman kuukauden ja kun kauppa käy hyvin, voi ostettavana olla useita laitteita samanaikaisesti. Arvolisävero (24 %) on paljon rahaa ja väliaikaisesti aina pois yrityksen kassasta.

Kasvu kiihtyy ulkopuolisen rahoituksen avulla

Ulkomaankaupan luomiin haasteisiin Kenttäsepät saivat kuitenkin helpotusta Kasvurahoitukselta. Kun on ostettava samanaikaisesti useita koneita, saattaa kassa olla hetkellisesti tiukilla, kunnes kone myydään ja rahat palautuvat. Kasvurahoitukselta löytyi tähän tarkoitukseen edullinen yrityslaina, eikä kauppoja ole tarvinnut jättää tekemättä. Edullisen lainan lisäksi Kasvurahoituksen asiakaspalvelu oli todella hyvää.

Kaupan käydessä rahoituksen tarve kasvaa

Kun kauppa käy, rahoituksen tarve kasvaa. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä kasvu vaatii investointeja. Nykyinen maailmantilanne ja etenkin polttoaineen hinnannousu ovat hiljentäneet kotimaan myyntiä, mutta ulkomaankauppa vetää hyvin. Ulkomaankaupan prosentuaalisen osuuden kasvaessa rahoitus on koko ajan suuremmassa roolissa.

Kenttäsepät Oy:llä riittää asiakkaita, sillä markkinointikanavia on monia. Kun ilmoitukset ovat julki useilla eri palvelualustoilla, asiakkaat löytävät laajan valikoiman helposti. Osa asiakkaista osaa jo soittaa suoraan yrittäjälle ja kysyä tarvitsemaansa konetta.

Pk-yrityksen rahoitusratkaisut yhdestä osoitteesta

Mikäli sinä tarvitset rahoitusta yrityksesi kasvattamiseksi, tutustu erilaisiin rahoitusratkaisuihin ja löydä niistä juuri sinun yrityksellesi sopivin.

Viisi parasta rahoitusvaihtoehtoa yrittäjälle