Uusiin yrityslainoihin 3 kuukauden lyhennysvapaa maksuohjelman alkuun veloituksetta.

Laskurahoituksen hinta vuonna 2023

Laskurahoitus on helppo tapa saada rahat myyntilaskuista yrityksen käyttöön heti ilman, että yritys joutuu odottamaan yritysasiakkaiden maksuja aina laskujen eräpäiviin saakka. Laskurahoituksen avulla voit siis parantaa yrityksesi maksuvalmiutta ja nopeuttaa kassankiertoa. Kun laskurahoituksen edut ovat selvät, jää ilmaan vain yksi kysymys – mikä on laskurahoituksen hinta? Tässä kirjoituksessa selvitämme mitä laskurahoitus-palvelun käyttö yritykselle maksaa.

Laskurahoituksen hinta yleisesti

Jotta laskujen rahoittaminen on kannattavaa yrityksen lisäksi myös laskuja rahoittavalle taholle, peritään laskun arvonlisäverollisesta loppusummasta usein laskukohtainen provisio. Laskurahoituksen hinta vaihtelee palvelun tarjoajasta, rahoitettavien laskujen määrästä, laskun maksuehdoista, rahoitusasteesta, vakuuksista sekä asiakkaan luottoluokituksesta riippuen. Yleisesti ottaen yritykset veloittavat noin 1–4 prosenttia laskun loppusummasta.

Kasvurahoituksen Laskurahoituksen avulla voi rahoittaa yksittäisiä laskuja tai factoring-rahoitukselle tyypillisellä tavalla suurempia laskutuskokonaisuuksia – jopa yrityksen kaikki myyntilaskut voidaan kierrättää palvelun kautta. Riippuen siitä kummasta edellä mainitusta palvelusta on kyse, laskurahoituksen hinta eroaa luonnollisesti hieman.

Yksittäisten laskujen rahoittaminen

Yksittäisten laskujen rahoittaminen soveltuu tilanteisiin, joissa yrityksen ei ole kannattavaa pyörittää kaikkia myyntisaataviaan rahoituspalvelun läpi, vaan maksaa vain niistä suuremmista yksittäisistä laskuista, jotka mahdollistavat tarvittavan rahamäärän yrityksen kassaan.

Yksittäisiä laskuja rahoittamalla yrittäjä voi rahoittaa laskuja aina, kun haluaa vapauttaa myyntisaamisissa olevia pääomia tehokkaampaan käyttöön, ilman sitovaa sopimusta.

Laskurahoituksen edut:

  • Laskun rahoittamisen kokeileminen on helppoa. Jos palvelusta on hyötyä, voit myöhemmin harkita Laskurahoitus Pro:n käyttöä.
  • Korkeampi rahoitusaste verrattuna factoring-rahoitukseen.
Lue lisää yksittäisten laskujen rahoittamisesta

Suurempien laskutuskokonaisuuksien rahoittaminen

Suurempien laskutuskokonaisuuksien rahoittaminen eli Laskurahoitus Pro soveltuu loistavasti yritykselle, joka laskuttaa säännöllisesti samoja asiakkuuksia, laskuja on paljon ja niiden summat ovat suuria.

Laskurahoitus Pro:n avulla yrittäjä voi rahoittaa haluamiaan laskuja aina tarpeen mukaan sopimuksessa määritetyn limiitin ylärajaan saakka ilman erillisiä yhteydenottoja. Laskurahoituslimiitin avaaminen on täysin ilmasta, eikä käyttämättömänä aiheuta lainkaan kuluja yrityksellesi. Huomaa, että Laskurahoitus Pro ei edellytä koko laskutuskannan kierrättämistä ja soveltuu näin akuutteihinkin rahoitustarpeisiin.

Tämän laajemman laskurahoitussopimuksen yhteydessä Kasvurahoitus toimii yrityksesi vaivattomana kassankierron kumppanina ja laskurahoituslimiittimme tekee töitä yrityksesi taustalla sen mahdollistamiseksi, että yrityksesi kassassa on rahaa silloin kun sitä tarvitset.

Laskurahoitus Pro:n edut:

  • Ei erillisiä sopimuksia rahoitettaville laskuille, useiden laskujen rahoittaminen hoituu helposti yhdellä sopimuksella
  • Hinta on sama kaikille laskuille, joten tiedät laskurahoituksen hinnan aina etukäteen
  • Edullisempi hinta verrattuna yksittäisten laskujen rahoittamiseen
Lue lisää suurempien laskutuskokonaisuuksien rahoittamisesta

Laskun maksuehdot

Rahoitettavan laskun maksuehdot vaikuttavat laskurahoituksen hintaan, sillä mitä kauempana tulevaisuudessa laskun eräpäivä on, sitä suuremmaksi riski saatavan kotiutumiseen ajallaan kasvaa. Alapuolella oleva taulukko näyttää laskukohtaisen provision kullekin maksuehdon pituudelle.

laskurahoituksen hintataulukko

Kasvurahoituksen laskurahoituksen hintaan lisätään 10 euron käsittelymaksu/lasku, mutta muita avaus- tai sopimusmaksuja ei sisälly hintaan.

Luottovakuutus laskurahoituksessa

Myös mahdollinen luottovakuutus voi vaikuttaa laskurahoituksen hintaan. Mikäli luottoriski siirtyy yritykseltä esimerkiksi vakuutusyhtiölle, on ymmärrettävää, että rahoituksen hinta on korkeampi.

Kasvurahoituksella luottovakuutus kuuluu automaattisesti ja maksutta kaikkiin rahoittamiimme laskuihin poistaen asiakkaasi maksukyvyttömyyteen liittyvät riskit yritykseltäsi.

Laskurahoituksen hintaesimerkki

Yksittäisten laskujen rahoittaminen Kasvurahoituksella

Olet toteuttanut työsuoritteen tilaajalle, ja tilaajasi kanssa on sovittu laskun summaksi 3000 € ja maksuehdoksi 30 päivää. Olisit kuitenkin halukas muuttamaan tämän laskun välittömästi rahaksi yrityksesi tilille esimerkiksi palkanmaksua varten. Palvelun avulla voit rahoittaa yksittäisen laskun ilman laajempaa sitoutumista laskurahoituspalvelun käyttöön jatkossa.

Laskun summa: 3000 €

Laskukohtainen provisio (3 %): 90 €

Käsittelymaksu: 10 €

Rahoitusaste: 90 %

Välittömästi yrityksen tilille rahoitettu summa: 2700 €

Yrityksen tilille rahoitettu summa asiakkaan maksettua laskunsa rahoittajalle: 200 €

Laskurahoituksen hinta kokonaisuudessaan: 100 €

Laskurahoituksen hinta määräytyy aina asiakaskohtaisesti. Jos haluat tarjouksen yksittäisten laskujen rahoittamisesta, lähetä meille rahoitettava laskusi, niin lähetämme sinulle tarjouksen pikimmiten.

Lähetä yksi tai useampia myyntilaskuja rahoitettavaksi

Suurempien laskutuskokonaisuuksien rahoittaminen Kasvurahoituksella

Haluat rahoittaa suuren osan kaikista myyntilaskuistasi tai jopa kaikki yrityksesi myyntilaskut, joten päätät avata yrityksellesi laskurahoituslimiitin. Arvioit yhdessä rahoitusasiantuntijan kanssa, että 50 000 euron limiitti on tarpeisiisi sopiva limiitin määrä. Voit siis rahoittaa myyntilaskujasi aina halutessasi ja tarpeen mukaan aina 30 000 euroon saakka ilman erillisiä yhteydenottoja rahoittajaan ja päätät aloittaa palvelun käytön rahoittamalla ensimmäisen laskusi, jonka summa on 3 000 € ja maksuehto 30 päivää.

Laskurahoituslimiitti: 30 000 €

Limiitin avausmaksu: 0 €

Laskun summa: 3 000 €

Laskukohtainen provisio (2,5 %): 75 €

Käsittelymaksu: 10 € / lasku

Rahoitusaste: 90 %

Välittömästi yrityksen tilille rahoitettu summa: 2 700 €

Yrityksen tilille rahoitettu summa asiakkaan maksettua laskunsa rahoittajalle: 215 €

Laskurahoituksen hinta kokonaisuudessaan: 85 €

Laskurahoituslimiitin avattuasi voit jatkaa haluamiesi laskujen rahoittamista samaan tapaan ilman erillisiä yhteydenottoja tai rahoituksen hakemista aina uudelleen ja uudelleen. Palvelun käyttö ei myöskään edellytä kaikkien myyntisaatavien kierrättämistä palvelun kautta, vaan saat itse päättää mitkä laskut haluat rahoittaa.

Laskurahoituslimiitti on laajempi sopimuskokonaisuus, jonka haluamme räätälöidä jokaiselle yritykselle kannattavaksi. Limiitin hinnoittelu on tyypillisesti edullisempi yksittäisten laskujen rahoittamiseen verrattuna.

Rahoita suurempia laskutuskokonaisuuksia

Lopuksi

Laskurahoituspalvelun käyttö on yleisesti ottaen lisääntynyt viime aikoina ja syy tälle trendille on ymmärrettävä. Vuonna 2022 tehdyn European Payment Report -tutkimuksen mukaan lähes neljä viidestä suomalaisyrityksestä ilmoittaa joutuneensa hyväksymään pidempiä maksuehtoja, kuin mihin olisivat olleet halukkaita. Laskurahoituksen avulla yritykset voivat myöntää huoletta pidempiä maksuehtoja, sillä niistä huolimatta yritys saa rahat tililleen heti.

Laskurahoituksen hinta ei ole kaikille sama, vaan se vaihtele palvelun tarjoajasta, rahoitettavien laskujen määrästä, laskun maksuehdoista, rahoitusasteesta, vakuuksista sekä asiakkaan luottoluokituksesta riippuen. Yleisesti ottaen yritykset veloittavat laskurahoituksesta noin 1–4 prosenttia rahoitettavan laskun loppusummasta, mutta pyydettyäsi tarjouksen laskurahoituksesta, rahoitusasiantuntija laskee räätälöidyn tarjouksen ja saat tietää palvelun todellisen hinnan juuri sinun yrityksellesi.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä asiakkuuspäällikköömme Kalle Paakkaseen, niin räätälöidään yrityksellesi sopiva laskurahoitusratkaisu.

Ota yhteyttä