Uusiin yrityslainoihin 3 kuukauden lyhennysvapaa maksuohjelman alkuun veloituksetta.

Mistä yrityslainaa pk-yritykselle, kun pankki sanoo ei?

Pankki on pienille ja keskisuurille yrityksille usein se ensimmäinen vaihtoehto, mistä yrityslainaa haetaan. Se ei kuitenkaan ole ainut, eikä välttämättä edes aina paras vaihtoehto. Tässä seitsemän vaihtoehtoista yritysrahoituksen lähdettä vauhdittamaan yritystoimintaa.

  1. Yrityslaina netistä

Netissä toimivat yrityslainan myöntäjät tarjoavat usein joustavampaa ja nopeampaa yritysrahoitusta kuin pankit. Reaalivakuuksia ei usein vaadita ja lainan haku onnistuu kätevästi verkon kautta. Nopeimmillaan rahat voi saada tilille jopa saman päivän aikana - näin lupaa esimerkiksi Front Kasvurahoitus, joka on myös hintansa puolesta hyvin kilpailukykyinen yrityslainan tarjoaja.

Netistä saatavien yrityslainojen miinuksina voidaan nähdä usein korkeammat korot kuin pankeilla ja rahoituksen lyhytaikaisuus.

  1. Tekes

Tekes myöntää vakuudettomia lainoja yritysten kehitys- ja tutkimusprojekteihin.

Rahoituksen saaminen edellyttää, että yritys toimii myös kotimaan rajojen ulkopuolella, ja yrityksen talouden tulee tietenkin olla tarpeeksi hyväksi kunnossa hankkeen toteuttamiseksi.

  1. Ely-keskus

Ely-keskus tarjoaa tukia ja avustuksia yrityksen perustamiseen, sekä liiketoiminnan kasvuun ja kehittämiseen. Tuet ovat harkinnanvaraisia, ja ne kohdistetaan pidempiaikaista vaikuttavuutta tuovaan toimenpiteeseen.

  1. Finnvera

Finnvera tarjoaa kaikenkokoisille yrityksille lainoja, takauksia ja pääomasijoituksia eri elinkaaren vaiheissa. Rahoitus ei perustu vakuuksiin vaan kannattavuusarvioon. Mikäli yrityksen liiketoiminta ei ole kannattavaa, voi tämä estää rahoituksen saamisen.

  1. Enkelisijoittajat

Sellaisia yksityishenkilöitä, jotka tekevät korkean riskin pääomasijoituksen kasvuyritykseen, kutsutaan enkelisijoittajaksi. Enkelisijoittajat sijoittavat usein vähän pienempiä summia. Sijoituksen myötä yrittäjä menettää osan omistuksestaan yritykseensä.

  1. Pääomasijoittajat

Yritykset voivat sijoittaa pääomaa osakepääomana, vakuudettomina lainoina tai vaihtovelkakirjalainoina. Pääomasijoittajista tulee yrityksen omistajia ja yrittäjästä itsestään osakas.

  1. Joukkorahoitus

Joukkorahoitusta käytetään usein täydentävänä rahoituksena. Se voi olla joukkotuottamista, vertaislainausta, rahankeräystä tai pääomatyyppistä joukkorahoitusta. Joukkorahoituksessa yritykseen tehdään pieniä oman pääoman ehtoisia sijoituksia, joiden vastineeksi yrittäjä antaa osakkeita.