Uusiin yrityslainoihin 3 kuukauden lyhennysvapaa maksuohjelman alkuun veloituksetta. Tutustu myös uuteen Kasvurahoituksen luottolimiittiin!

16.8.2020 klo 00.00

Verottajalta maksujarjestelyä ja arvonlisaveron palautusta

viela-ehtii-hakea-verottajalta-maksujarjestelya-ja-arvonlisaveron-palautusta

Olethan yrittäjänä tietoinen veroihin liittyvistä helpotuksista ja maksujärjestelyistä? Nyt kannattaa hyödyntää verottajan tarjoamat helpotukset ja vielä ehtii hakea maksujärjestelyä ja arvonlisäveron palautusta. Maksujärjestelyä ja arvonlisäveron palautusta voi hakea elokuun 2020 loppuun saakka.

Verojen helpotettu maksujärjestely

Mikä on helpotettu maksujärjestely?

Maksujärjestelyn avulla verojen maksuun saa lisää aikaa, enintään 24 kuukautta päätöksen tekemisestä. Verohallinto ei ryhdy perintätoimenpiteisiin, jos sinulla on maksujärjestely voimassa.

Helpotettua maksujärjestelyä voi hakea veroihin elokuun loppuun saakka.

Myöskään käsittelyssä oleviin maksujärjestelypyyntöihin liittyviä veroja ei lähetetä ulosottoon eikä yrityksen verovelkaa julkaista protestilistalla. Maksujärjestelypyyntö ei kuitenkaan estä julkaisemista verovelkarekisterissä.

Maksujärjestelyn mukainen ensimmäinen maksuerä on nykyisen yhden kuukauden sijaan vasta kolmen kuukauden päästä maksujärjestelyn hyväksymisestä.

Maksujärjestelyssä olevien verojen viivästyskorko alenee väliaikaisen lakimuutoksen myötä 7 prosentista 2,5 prosenttiin.

Tiesitkö, että voit myös hakea arvonlisäveroja takaisin? Voit nyt OmaVerossa tai puhelimessa tehdä maksujärjestelypyynnön, jolla voit pyytää tammi-, helmi- ja maaliskuussa maksamiasi arvonlisäveroja takaisin. Pyyntö on tehtävä viimeistään 31.8.2020.