ELY-hakemuksen teko-ohje

Lue tästä neuvot ELY-keskuksen avustuksen hakemiseen. ELY-keskukset rahoittivat koronakriisissä yrityksiä, joissa työskentelee enintään viisi henkilöä. Rahoitus toteutettiin avustuksena, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Haku avautui 31. maaliskuuta ELY-keskuksen verkkosivuilla ja päättyi 8.6.2020. Kyseessä oli ns. koronatuki enintään 5 henkeä työllistäville yrityksille. Suuremmille, 6-250 henkilöä työllistäville yrityksille liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteessa haetaan Business Finlandilta.

Miten hakea ELY-avustusta enintään 5 henkilöä työllistävään yhtiöön?

Lue tästä neuvot ELY-keskuksen avustuksen hakemiseen.

ELY-keskukset rahoittivat koronakriisissä vuonna 2020 yrityksiä, joissa työskentelee enintään viisi henkilöä. Rahoitus toteutettiin avustuksena, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Haku on päättynyt 8.6.2020. Kyseessä oli ns. koronatuki enintään 5 henkeä työllistäville yrityksille.

Suuremmille, 6-250 henkilöä työllistäville yrityksille liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteessa haetaan Business Finlandilta.

ELY-keskusten koronatukien, tilanneanalyysin ja kehittämisavustuksen koronarahoitushaku on päättynyt 8.6.2020

Business Finland liiketoiminnan kehitysrahoituksen ("koronatuki") hakeminen https://www.kasvurahoitus.fi/korona-opas/business-finland-koronatuki-ohje/

Front Kasvurahoitus rahoituspalvelut

Yrityslaina ja laskurahoitus ovat käytettävissä poikkeustilan aikana tavanomaiseen tapaan.

Kustannustuki yleistuki https://www.kasvurahoitus.fi/korona-opas/kustannustuki-yleistuki/

Linkki Ely-keskuksen tiedotteeseen koronatukien sulkeutumisesta

ELY-tukea voivat hakea yritykset, joilla on 1-5 työsuhteessa olevaa työntekijää hakemuksen jättämishetkellä. Avustus on tarkoitettu yrityksille, joiden toiminta on tilapäisesti vaikeutunut tai vaikeutumassa koronaviruksen vuoksi. Yrityksellä tulee olla kannattavan toiminnan edellytykset jatkossa.

Avustusta myönnetään pääasiallisesti kahteen eri tarkoitukseen

Tilanneanalyysin tekemiseen

Tilanneanalyysin tekemiseen myönnettävä avustus voi olla maksimissaan 10 000 euroa. ELY-keskuksen avustus on 80 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista. Yrittäjän tulee sisällyttää projektiin 20% omavastuuosuutta vastaava rahasumma.

Tilanneanalyysin tekemisen avustuksen piiriin hyväksyttäviä kustannuksia voivat ovat:

Yrityksessä työskentelevien henkilöiden laskennalliset palkkakustannukset välilliset kustannukset (mm. työnantajamaksut), joiden määräksi esitetään asetuksen muutoksella enintään 50 % laskennallisista palkkamenoista

Kehittämistoimenpiteisiin

Laajempiin kehittämistoimenpiteisiin haettavan avustuksen summa tulee olemaan 80 prosenttia laskennallisista kuluista ja maksimissaan 100 000 euroa suhteutettuna yrityksen toiminnan laajuuteen.

Kehittämistoimenpiteisiin haettavan avustuksen hyväksyttäviä kustannuksia ovat:

  • yrityksen henkilöstön hankkeeseen kohdistuvat tosiasialliset palkat ml. yrittäjien tosiasialliset palkat
  • ulkopuolisten palvelujen ja asiantuntijoiden käytöstä aiheutuvat kustannukset, mukaan lukien henkilöstön koulutus > ulkopuolisia asiantuntijakustannuksia voidaan hankkeessa hyväksyä enintään 60 000 euroa
  • tuotteiden kehittämiseen liittyvät raaka-aineet ja puolivalmisteet
  • palkkojen perusteella laskettavat välilliset kustannukset (mm. työnantajamaksut) 50 %

Voit hakea avustusta yhteen toimenpiteeseen kerrallaan. Kumpaankin toimenpiteeseen voi avustusta saada vain kerran. Jos olet hakenut avustusta tilanneanalyysin tekemiseen, voit hakea avustusta kehittämistoimenpiteisiin aikaisintaan kuukauden kuluttua tilanneanalyysiä koskevan hakemuksen jättämisestä.

Avustuksen kriteerit:

Koronaviruksen vuoksi toiminta on tilapäisesti vaikeutunut tai vaikeutumassa mutta yritys pyrkii uudistumaan ja vahvistamaan osaamistaan Yrityksellä arvioidaan olevan kannattavan toiminnan edellytykset jatkossa

Avustuksen hakeminen

Avustusta voi hakea ELY-keskukselta sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelussa. Liitteitä hakemukseen ei lähtökohtaisesti tarvita.

Yrityksen edustaja tunnistautuu henkilökohtaisella pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai VRK-kansalaisvarmenteella.

ELY-hakemukseen tulee sisällyttää kahden edellisen tilinpäätöksen luvut, arvio kuluvasta tilikaudesta sekä kaksi tulevan tilikauden liikevaihtoarviota.

Jos olet hakenut avustusta tilanneanalyysiin tekemiseen, voit hakea avustusta kehittämistoimenpiteisiin aikaisintaan kuukauden kuluttua tilanneanalyysiä koskevan hakemuksen jättämisestä, ELY-keskus tiedottaa.

Hakemuksen tekemiseen on syytä varata aikaa noin yksi tunti.

ELY-keskuksen Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen omavastuuosuus on väliaikaisesti 30 euroa per päivä. ELY-keskuksen tavoitteena on varmistaa, että pienimmätkin yritykset voivat poikkeusaikana kehittää toimintaansa.

Lue lisää erilaisista koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi mahdollista säästö- ja rahoitusvaihtoehdoista sivuiltamme.

https://www.kasvurahoitus.fi/korona-opas/

Tarvitsetko apua ELY- tai Business Finlandin tukihakemuksen tekemiseen? Front Kasvurahoituksen kokenut yritysrahoitustiimi auttaa yritystäsi ELY-keskuksen tai Business Finlandin tukihakemuksen teossa ammattitaidolla; hoidamme tarvittaessa myös tukihakemuksen teon yrityksen puolesta nopealla aikataululla. Tavoitat yritysrahoitustiimimme asiakaspalvelun numerosta 09 6829 8003 (ark. 09:00-14:00). Voit myös jättää yhteydenottopyynnön sähköpostitse asiakaspalvelu@kasvurahoitus.fi ja olemme yhteydessä viipymättä.

Lue lisää: https://www.kasvurahoitus.fi/asiantuntijapalvelut/