Business Finland liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa

Business Finlandin tarjoama rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille. Tuki koskee seuraavia yritysmuotoja: oy, oyj, ay, ky, osk., joilla on 6-250 työntekijää ja joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Rahoituksen avulla yritys voi kehittää uusia tuotteita tai toimintatapoja. Ely-keskus käsittelee häiriörahoitukset 1-5 henkilöä työllistävien yritysten osalta.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan lakiesitys kustannustuesta on tarkoitus antaa eduskunnalle 4.6.2020. Tämän johdosta Business Finlandin haku liiketoiminnan kehitysrahoitukseen häiriötilanteissa ("koronatuki") suljetaan 8.6. klo 16.15. Business Finland käsittelee normaalisti kaikki hakemukset, jotka ovat saapuneet tähän mennessä.

Lisätietoa kustannustuesta

https://www.kasvurahoitus.fi/korona-opas/kustannustuki-yleistuki/

Esiselvitysrahoitus

Avustuksen suuruus on 80 % projektin hyväksytyistä kokonaiskustannuksista ja ennakkoa voidaan maksaa 70 % myönnettävän avustuksen määrästä. Business Finlandin rahoituksen suuruus on enintään 10 000 €.

Esiselvitysrahoituksella yritys voi selvittää ja suunnitella itselleen uusia liiketoimintoja, korvaavia alihankintaketjuja ja tuotannon organisoimista koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Projektin suositeltu kesto on 4 kuukautta.

Kehittämisrahoitus

Avustuksen määrä on 80 % projektin hyväksytyistä kokonaiskustannuksista ja ennakkoa voidaan maksaa 70 % avustuksen määrästä. Business Finlandin rahoituksen suuruus on enintään 100 000 €.

Kehittämisrahoituksella yritys voi toteuttaa niitä kehittämistoimenpiteitä, joita se on tunnistanut esiselvityksessä tai muuten omana toimintanaan ja jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Toimenpiteiden tavoitteena tulee olla yritykselle uusia ratkaisuja tuotteisiin tai tuotantoon liittyen.

Business Finland koronatuen hakeminen tapahtuu asiointipalvelussa seuraavasti Rekisteröidy Business Finlandin asiointipalvelun käyttäjäksi. (Huom! rekisteröitymisen yhteydessä ei tarvitse hakea organisaation pääkäyttäjyyttä)

Hae rahoitusta asiointipalvelussa. Liitteitä ei tarvita. Business Finland on koostanut kattavan ohjeistuksen häiriörahoituksesta sivuilleen https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/koronavirus/ 8.5.2020 mennessä Business Finland on myöntänyt liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteissa eli koronatukea yhteensä 307 541 442€. Lähde: Business Finland rahoitustiedot Lue lisää erilaisista koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi mahdollista säästö- ja rahoitusvaihtoehdoista sivuiltamme. https://www.kasvurahoitus.fi/korona-opas/

Tarvitsetko apua ELY- tai Business Finlandin tukihakemuksen tekemiseen?

Front Kasvurahoituksen kokenut yritysrahoitustiimi auttaa yritystäsi ELY-keskuksen tai Business Finlandin tukihakemuksen teossa ammattitaidolla; hoidamme tarvittaessa myös tukihakemuksen teon yrityksen puolesta nopealla aikataululla. Tavoitat yritysrahoitustiimimme asiakaspalvelun numerosta 09 6829 8003 (ark. 09:00-16:00). Voit myös jättää yhteydenottopyynnön sähköpostitse asiakaspalvelu@kasvurahoitus.fi ja olemme yhteydessä viipymättä.

Lue lisää: https://www.kasvurahoitus.fi/asiantuntijapalvelut/